Att leka med maten

Jag brukar ta med köket in på badrummet, och leka med den. På ett helt oäckligt sätt som är helt rumsrent att prata om.

Vi har fått några underliga blickar när vi har haft gäster som lånat toaletten och kikat på hyllorna. De har kryssat fingrarna och hoppats att jag för guds skull inte har använt toaletthonungen till något de har ätit samma kväll. Det har jag ju tack och lov inte – dubbla uppsättningar av vissa basvaror behövs för att slippa vara en äcklig, äcklig människa.

20131011_115315

De här sakerna har jag både på köket och på badet:

  1. Honung. Perfekt till ansiktstvätt. Sockerkristallerna är pyttesmå och peelar försiktigt och honungen i sig är antiinflammatorisk, så det kan i teorin minska rodnad. Det fungerar också finemang i håret, som inpackning eller balsam. Håret blir mjukt och blankt. Tvätta bort ordentligt bara, annars blir du getingarnas nya bästa kompis.
  2. Bakpulver/bikarbonat. Det här är ett magiskt pulver. Jag tvättar sedan i våras inte håret med schampoo eller balsam. Bikarbonat gör susen. Man slipper tvätta håret varje dag utan att håret blir fett eller äckligt, eller strippat för sina naturliga, bra oljor pga kemisk schampookrigföring. HÄR kan du läsa mer om varför det här är helt fantastist bra. Om man använder bikarbonat som ju är basiskt är det viktigt att avsluta tvätten med…
  3. Äppelcidervinäger. För oss No ‘poo-are är det här en stöttepelare, men också den schampooglada kan väl få lov att lukta lite dressing. Fungerar som balsam, håret blir mjukt och glansigt som bara den. Det blir helt luktfritt när håret torkar, så var inte rädd.
  4. Avocado. Om det blir lite avocado över är det universums sätt att säga att det är dags för en hårinpackning, eller ansiktsinpackning för den sakens skull.
  5. Mandelolja. Världens bästa hudkräm. Kan till och med användas på torrt hår., eller nagelband eller… det mesta.

Nu är det ju inte alltid de här hippiegrejerna jag håller på med fungerar så som det var tänkt. En sak jag aldrig mer provar är bananinpackning i håret. Efter tre timmar i duschen, och halva håret bortborstat och sönderbalsamerat så hade jag fortfarande något som såg skrämmande mycket ut som stora snorklumpar i håret. Försök er inte på den, hur mycket än amerikanska stilbloggare menar att det funkar. Lies I tell you! Snorhår!

Så så är det med det. Stick ivägoch lek lite med maten vetja. Det är det mest effektiva sättet att slippa galna tillsatser som gör kropp och hår beroende av mera kemikalier för att reparera. Och det är sjukt mycket billigare än dyra grejer du köper hos frisören eller på Body Shop, för att säga det så!  God helg på er!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s