Slappfisken

 

 

 

 

Det ösregnar ute, i zigzag. Swoosh swoosh swoosh när bilarna kör genom vattenpussar som växer och växer till oceaner som täcker min lilla gata i stan. En lagom söndag, utan press på att gå ut genom dörren. Se färdigt en serie. Måla tånaglarna. Spela ukulele. Min agenda känns inte fullproppad. Slappfisken Tanja har få söndagsambitioner. Och det känns jävligt fint alltså.

Magen knorrar. Vad har vi i skåpen?

20130817_174051

Slappfisk

Ingredienser:

  • Extra tjock tortilla
  • Riven ost
  • Stark tomatsås
  • 1 lax- eller öring filet
  • 1 lime
  • 1 stor champinjon (eller flera små)
  • 2 msk grovhackade jalapeños
  • Någon god sallad att ha vid sidan

Värm ugnen till 200 grader. Skiva champinjonerna tunt och fördela på tortillabrödet. strö över den rivna osten och klicka dit så mycket tomatsås som du vill ha. Strössla över jalapeñon. Stoppa in i ugnen medan den förvärmer så att soten börjar smälta och brödet inte blir bränt.

Dela laxfiléen fört i två på mitten, och sedan en gång till längs med filéen, så att du har fyra stycken tunna minifiléer. Salta och peppra och kläm över massor med limesaft. Fräs upp i en panna med smör. När båda sidorna är gyllenstekta och nästan lite knapriga är fisken klar. Kolla till tortillan i ugnen, den borde vara klar nu, osten bubblig och tortollans kanter helst inte helt sönderbrända. Ta ut ur ugnen, fördela fisken över, och riv över limeskal.

Servera med en sjysst sallad. Typ maché? Machésallad är sjysst.

Sådär, magen är tyst igen. Nu fortsätter mitt ukulelemaraton.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s