Life goes to a party

Jag betraktar oftast livets som en proverbial fest. Händer det något stort – vi har en fest! Slår jag i tån i dörrkarmen – låt oss fira att jag inte bröt den! Är det sol ute – vi har fest i parken!

Nu låter det ju kanske som att jag dricker helt sjuka mängder, men man behöver inte alltid alkohol för att ha fest. En öl skadar sällan, men nog får också vara nog. Ofta är fest bara en fantastiskt god anledning att lura folk att ta med mat hem till en, och att få storstädat i skam över hur det annars ser ut när ingen utomstående kan se. Och såklart att få gosa på alla vänner och bektanta man kanske inte alltid får fnulat in i veckoschemat. Den där kaffen man skulle höras om glöms ofta bort och livet kommer emellan. Bokar man in en dag och gör en grej av det så blir det oftare inskrivet i den mentala kalendern.

Men fest kan vara ett muckel också. Saker att dona med, städning, facebookevenemang där folk aldrig liksom ger klart besked? Man blir lite stressad av festliga bloggar som går all in med inbjudningar flera veckor före, invecklade spel och hemmagjort temapynt á la Martha Stewart. Prestationsångest!

Trixet är att ha en partylåda i en byrå. Några grejer som inte tar för står plats men som vid sin blotta närvaro gör vardagen färgglad och festfin! Självklart har jag i Some Kinda Shuffle fixat listan till emergency kittet för dig!

1. Ballonger. Spelar ingen roll om man inte är fem år gammal – ALLA gillar ballonger. Med ballonger blir det instant feststämning, oavsett anledning. Vi har fixat sci-fifest med ballonger. De kostar ingenting och finns på varje matbutik. När det var lanseringsfirande på Microsoft på mitt hus rundade de allt vad ballonger heter. Kolla bara:

Bild

2. Fruktiga drinkpinnar. Ha den i drinkglaset, eller bakom örat, eller i ölburken, eller i frukostjuicen på brunchen. Eller stick fast i maten som bjuds. Kostar inte heller någonting. De här köpte jag på TGR (fast det heter väl Tiger egentligen?) för en tjuga tror jag. Sjukt kitschigt och snyggt.

Bild

3. Vimplar. De här är också från TGR, tio pix för tio meter! Annars kommer man långt med färgat papper, tråd och en häftpistol eller lim.

Bild

Våra är solblekta och härliga efter att ha hängt uppe i typ två månader. Så blir det när livet är en fest!

4. Värmeljus. Även om man inte har lust att lägga pengar på fancy ljushållare som samlar damm i skåpen så funkar värmeljus i det mesta. Shotglas, tekoppar, gamla glasaskfat och skålar fungerar minst lika bra och gör allt mycket mysigare.

Bild

I mina ögon är det bara vännerna som saknas när du har de fyra sakerna på plats. Då ser det genomfört och pyntat ut utan att kosta mer än en femtiolapp och en kvart till övers. Sätt på Benny Goodmans Life goes to a party och bjud över några vänner. Och kom ihåg att knytkalas är det enda rätta kalaset, då har man som värd både middagen och dagen-därpå-med-kanske-lite-huvudvärk-frukosten färdig!

Vad vill du fira en måndag som denna?

Annonser

3 thoughts on “Life goes to a party

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s