Let’s talk about kex, baby…

BildTjena, Kexet, sitter du där och smular? Idag ska vi prata om ganska sexiga grejer. Som till exempel rosmarin som på bilden över. Rosmarin var under antiken betraktad som Afrodites växt, och hon var inte mindre än gudinna över kärlek och sexualitet. Sedär! Men mest av allt är rosmarin himla gott i mat.

Bild

Nu har jag ju tjatat en hel del om min miniörtagård i fönstret. Vi har helt enkelt tagit en vanlig rosmarinkvast från butiken, som vi använde upp till inflyttningstapasen. Som expreiment stoppade vi helt sonika ner den i en fin gammal skål, hällde på lite vatten och ställde din i ett soligt fönster. Plötsligt hade vi en hel buske!

Maj månad är som strösslad med lediga dagar (min sjukskrivning borträknad), 17. mai, annandag pingst, kristi flygaredag.. Månaden är helt enkelt perfekt upplagd för att lura förbi några vänner mitt i en vecka på goda viner, goda ostar och himla goda hemmalagade kex!

Jag drömmer om att servera dom här små sexiga kexen med en god chèvreost och honung. Eller kanske salsa på karamelliserade körsbärstomater…

Så låt oss sätta på Puttin on the Ritz och sätta igång! Fattar ni hahaha, ritz….

Parmesan- och rosmarinkex

Ingredienser:

  • 1 dl mjöl
  • 1 dl riven parmesan
  • 3 kvistar rosmarin
  • 1 tsk bakpulver
  • ca 50 g smör
  • havssalt (kan slopas om man använder en salt parmesan)

Sätt ugnen på 175 grader. Repa av rosmarbladen från den träiga stjälken och finhacka dem. Blanda mjöl, bakpulver och parmesan väl i en bunke. Tillsätt rosmarin, och sedan smöret lite i taget tills du har tillsatt nog smör att degen har fått en konsistens som påminner om pajdeg. Rulla ut degen till en korv, och om du vill kan du också rulla degen i ännu mer hackad rosmarin eller havssalt.

Bild

Skär korven i lagom stora munnsbitar och lägg upp på en plåt. Stek i ugnen i ca tio minuter, eller till kanterna börjar bli gyllene utan att bli brända. Låt svalna eller äääääät med en gång, med en god brie, eller camembert eller…. Som dom är.

Bild

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s