Too darn hot soup

Från way down in Mexico hämtar vi lite värme här i Oslo just nu. Vilsna snödroppar och bara gator, och vet ni vad? Det börjar faktiskt bli vår! Man kan gå utomhus utan att snoret fryser till is, det är sol upp till flera timmar i dygnet och man kan till och med, om man är lite vild, tänka tanken att det en dag blir grönt. 

När vi var i Telemark lagade svärmor mexikansk soppa till oss som vi sörplade i oss framför NRK:s påskdeckare. Det värmde i hela stora magen. Det var en helt ultimat vårsoppa. Snabb att laga, lagom het och perfekt att hälla upp i termos för en gåtur i Oslomarka, så jag var tvungen att laga en lite redigerad version med mer grönsaker så den blir färgglad och rödgröngul. Och billig skadar ju inte heller, såhär en vecka innan lön. Tröttnar man på smaken är det bara att byta om lite på grönsakerna eller fisken. Eller laga egen salsa kanske? Hur tusan gör man det? Jo, av och till så är det lov att ty till halvfabrikat. 

Bild

Too darn hot soup

Ingredienser:

  • 1 stor burk tacosås 
  • en klatt smör
  • 4 dl vatten
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 2 fileter flakig vit fisk, typ torsk eller sej
  • Broccoli, purjolök, chili och vitlök efter behag
  • 1 liten konservburk majs
  • 1 dl matgrädde

Först borde du sätta på Too darn hot i Stacey Kents version för att seadan hacka grönsakerna, och dela fisken i bitar, typ 2 x 2 cm. Smält smör i en stor kastrull och pressa i vitlök, hackad purjo och chili. Puttra på en minut eller två. Och nu är det egentligen bara att kasta i allt utom grädden och röra runt så att all fisk och grönsaker är täckt av vätska. Koka upp och slå ner värmen lite. Koka tills fisken är vit helt igenom, ca 5-10 minuter och grönsakerna genomkokta. Häll i grädden och låt koka upp igen. Tadaa!

Bild

Jag ska kanske inte skylla på varm soppmage som får fart på systemet, men nu har jag vårystra ben. Så nu sticker jag och dansar! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s