Mardi Gras

Glad Mardi Gras i efterskott! Gårsdagen firades dessvärre i brist av New Orleans, men full av god stämning och ja – en semla eller två. (Det blev två alltså, det var min middag. Sunt och gott på samma gång). Och lo and behold – jag och Sofie bakade dom helt själva! Degen dog inte, och det var ett mindre mirakel. Varken Sofie eller jag är några duktiga bagare, Sofie använder knappt sitt kök, det enda man med säkerhet kan säga finns där är en säck med 25 kilo ris. 

Här i Norge äter man helst inte svenska semlor, som är det enda rätta (men bara en dag i året, nog är nog), men fastelavnsboller. Det är som en vanlig hederlig semla men de byter ut mandelmassan med…hallonsylt. Vilken besvikelse. 

Men bakandet var en upplevelse. Och årets fettisdag blir faktiskt helt receptfri för bloggen. Det var ett konstigt recept vi använde, och även om vi fick till det så vill jag inte helt rekommendera det. Det smakade lite… ägg, och det var ett äggfritt recept. Det blev helt enkelt inga bloggsemlor. Jag tror vi överlever utan ett till uttjatat bullrecept, använd ett ni får att funka.

Istället blir det lite bildextravaganza. För även om bakandet kröntes med ganska sjyssta semlor var det egentligen stämningen och bakandet och människorna som tog del som gjorde dagen. 

ImageSom till exempel de här två praktexemplaren av hejdundrandes kvinnfolk, som Shpresa som gjorde mig sällskap över ganska många koppar kaffe på T18. På T18 jobbar Sofie, till höger, en barista extraordinaire och en väldigt bra bästis att ha när skiten träffar fläkten som vi säger på svenska. 

ImageVi blev överraskade med en slags söt, mjölkkokt risdessert med pistagekross och granatäpplen av deras kollegor som tyckte vi behövde lite sötsaker till kaffet. Hett tips: Bli kompis med folk som jobbar på bra kaféer. 

ImageOch lite måste vi ändå skryta av våra hemmaknåpade semlor. Det ska nämnas att vi halvvägs in i bakandet såg på varandra. Sofie sa lite irriterat: ”Nej, nu tycker jag att det blev lite mycket bakande här, och lite lite sprit.” Nog pratat! Vi lockade dit några fina flickor, och öppnade en vinflaska. Vi måste ju nära drömmen om Mardi Gras även om ingen kastar beads på oss. 
Kvällen avslutades på Bårdar Swingklubb, där vi varje tisdag har socialdans. Det var en hel bunch of rythm där kan berättas, några fantastiska danser med ännu mer fantastiska dansare och ett kilo svett lättare ramlade jag in genom dörren och semmelmätt till sängs. En fin fettisdag!

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s